Riasztás

2023.05.01. 10:26

Ötvenötször vonultak helyben a tűzoltók Szeghalmon

Tavaly összesen 268 alkalommal vonultak a szeghalmi hivatásos tűzoltók, ebből 75 esetben nem a parancsnokság saját működési területén avatkoztak be – ismertette a képviselő-testület nemrég tartott ülésén Macsári József polgármester.

L. B.

Fotó: Shutterstock

Köszönetet mondott a szakembereknek az előző évi tevékenységükért, és kiemelte, hogy csak a parancsnokság működési területén 1140 négyzetkilométeren 42 ezer ember biztonságáról gondoskodnak. A 2022-es esztendő rendkívül száraz, aszályos volt, és ez volt a tüzek keletkezésének egyik legfőbb oka is.

– Az elmúlt 121 esztendő legmelegebb éve volt a tavalyi, ami miatt megszaporodtak a szabadtéri tűzesetek, nemcsak Szeghalmon, hanem a környékben is – mondta Túri János tűzoltó alezredes, a szeghalmi hivatásos tűzoltó-parancsnokság parancsnoka, hozzátéve, vonultak más vármegyébe is segíteni.

Helybe 55 alkalommal riasztották a szeghalmi hivatásos tűzoltókat: ebből 24-szer tűzesethez – ezek kétharmada szabadtéren keletkezett –, 24-szer műszaki mentésnél avatkoztak be – főleg viharkárok fordultak elő –, 7 esetben pedig tévesen jeleztek be az automata rendszerek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában