Erasmus

2023.05.11. 16:24

Olaszok, portugálok, görögök ismerkedtek Orosházával

Az orosházi Vörösmarty általános iskolának sok éve vannak nemzetközi kapcsolatai. Az Erasmus pályázat 2020 óta zajlik, a záró eseményére, az orosházi találkozóra érkezett 3 ország 17 tagú iskolai delegációja. Egy héten át ismerkedtek a dél-alföldi várossal és térségével.

Cs. I.

Bojtor István fogadta a külföldi diákokat, kísérőiket

Fotó: Für Henrik

A kék pólós fiatalokat napi rendszerességgel lehetett látni Orosháza belvárosában. A városházán, amikor fogadta a nemzetközi találkozó résztvevőit Bojtors István alpolgármester, kiderült, hogy ezek az egyenpólóba öltözött lányok Olaszországból érkeztek.

Három ország partneriskoláinak a fiataljai tartózkodnak Orosházán
Fotó: Für Henrik

Az Erasmus program görög, portugál, olasz delegációinak városvezetője a csütörtöki városházi fogadáson elmesélte, miről ismert akár hazai, akár nemzetközi viszonylatban is Orosháza. Amikor Bojtor István az üveggyártást említette, és azt is hozzátette, hogy itt készül az öblösüveggyárban a Nutella csomagolóanyaga, az üveg, mindenki széles mosollyal nyugtázta: ismeri a terméket.

Megajándékozták a vendéglátókat a külföldiek, ők pedig apró ajándékokat és a város képeskönyvét vihették haza.

Kölcsönösen megajándékozták egymást
Fotó: Für Henrik

Orosz László a Vörösmarty iskola képviseletében azt is elmondta a sajtó kérdésére, hogy a fiatalok és kísérőik nagyon jól érezték magukat: bejárták Orosházát, kirándultak Gyulára, interaktív tevékenységekbe vonták be őket. A vendégek táncot tanítottak az orosháziaknak, akik korábban már jártak Olaszországban, Portugáliában, pár héttel ezelőtt pedig Görögországban ismerkedtek meg a partnerintézménnyel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában