Testületi ülés

2023.05.26. 11:23

Új forgalmi helyzeteket teremthet a kerékpárút Mezőkovácsházán

Sok napirend volt a mezőkovácsházi képviselő-testület előtt csütörtökön. A városba érkezett Vörös Ferenc, Békés vármegye rendőrfőkapitánya is, aki beszélt az online bűnözésről, tapasztalataikról, arról, hogy a világhálón hihető, életszerű történetekkel környékezik meg a gyanútlan embereket a bűnözők. Nincs kivétel, fiatal, középkorú, idős is a csapdájukba eshet.

Cs. I.

A mezőkovácsházi képviselő-testület csütörtöki ülésén sok témát tárgyaltak. Fotó: Gigacz Balázs

A polgármester, Csepreghy Elemér úgy fogalmazott, évek óta jók a mutatói a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányságnak, a 2022. évi közbiztonság helyzetéről készített beszámolójuk is folytatja ezt a tendenciát. A városvezető arra volt kíváncsi, milyen tapasztalataik vannak az iskolarendőri szolgálattal kapcsolatban. A hamarosan elkészülő kerékpárút új forgalmi helyzeteket teremt, kellene erre a rendőrséggel együttműködve valamilyen tájékoztató kampány. Albertus László alpolgármester az online bűnözés megjelenésére, a  visszaélésekre kérdezett rá, Varga Gusztáv tanácsnok pedig az állomány létszámára volt kíváncsi.

Nagy Lajos rendőrkapitány is válaszolt a kérdésekre.

Nagy Lajos reagálva az iskolaőri szolgálattal kapcsolatos kérdésre, elmondta, kirívó eset sem a Hunyadi középiskolában, sem az általános iskolában nem történt, rendőri intézkedésre nem volt példa. Egyetértett azzal, hogy a közlekedésbiztonság érdekében fontos a tájékoztatás, propagálni kell a közelgő változásokat. Közterületi jelenlétét a rendőröknek az úgynevezett gördülő szolgálattal oldják meg. A létszám megfelelő.

Vörös Ferenc beszélt az online bűnözésről, tapasztalataikról, arról, hogy a világhálón hihető, életszerű történetekkel környékezik meg a gyanútlan embereket a bűnözők (nincs kivétel, fiatal, középkorú, idős is a csapdájukba eshet). Azt javasolta, legyünk gyanakvóbbak, mert a hiszékenységünktől senki nem tud megvédeni. Az ilyen ügyek száma egyébként már az idei év első négy hónapjában is nőtt.

A képviselő-testület elismerését fejezte ki a rendőrkapitányság munkatársainak a beszámolási időszakban végzett tevékenységért. Egyhangúlag elfogadta a beszámolót.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában