Békés Megyei Népművészeti Egyesület

2023.05.13. 18:40

Mezőkovácsházán találkoztak az alkotói csoportok

A Békés Megyei Népművészeti Egyesület kilencedik alkalommal szervezte meg a dél-alföldi régióban a népi kézműves közösségek találkozóját. Idén Mezőkovácsháza volt a vendéglátó. Majd 20 település több mint félszáz közössége képviseltette magát a Kalocsa Róza Művelődési Központban, ahol mini kiállítást is szerveztek a konferencia nagytermében a kovácsháziak.

Cs. I.

Eszmecserére volt lehetőségük a résztvevőknek.

Fotó: Gigacz Balázs

Jankó Erzsébet a házigazda intézmény ügyvezetője, valamint Albertus László alpolgármester köszöntötte a jelenlévőket, majd Csibor Márton, a Nemzeti Művelődési Intézet Békés Vármegyei Igazgatóságának vezetője, Pál Miklósné, a Békés Megyei Népművészeti Egyesület elnöke, Lipták-Belányi Barbara, a Nemzeti Művelődési Intézet Békés Vármegyei Igazgatóságának módszertani referense tartott szakmai előadást.

Fotó: Gigacz Balázs

Kerekasztal-beszélgetéseken a régen és újonnan indult csoportok osztották meg tapasztalataikat. A rendezvény szüneteiben gasztrotúraként, az otthonról hozott finom falatokkal vendégelték meg egymást a csoportok. A házigazda Kovácsházi Kézműves Kör is kitett magáért: gasztro asztaluk roskadozott a házi finomságoktól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában