REKI-támogatás

2023.05.26. 16:05

Lekerült a sokmilliós teher a magyarbánhegyesi önkormányzatról

Magyarbánhegyest hosszú időn keresztül nyomasztotta egy olyan probléma, amiről úgy gondolták, önhibájukon kívül kerültek kellemetlen helyzetbe: egy majd 19 millió forintos kötelezettséget kellett volna kifizetniük. Erdős Norbert országgyűlési képviselőtől is kértek segítséget, hogy megtalálják a legjobb megoldást. Pénteken sajtótájékoztatón számoltak be a részletekről.

Cs. I.

Erdős Norbert, Sódarné Varga Gyöngyi, Páger Károly alpolgármester számolt be a részletekről.

Fotó: Csete Ilona

Egy sok évvel ezelőtti szennyvízcsatorna-beruházáshoz kapcsolódik a probléma. E régen megvalósult projekt kapcsán egy majd 19 millió forintos kötelezettség kifizetése okozott fejtörést az önkormányzatnak.

– Jobb az ilyen problémákat felszámolni. Arra az álláspontra jutottunk, hogy a REKI-támogatással ez a régi probléma orvosolható – fogalmazott az előzményeket felvázoló politikus. A forrás megérkezett, több mint 18 millió forint. Ezzel az ügy megoldásra talált, lekerült a teher az önkormányzatról. A felhasználásáról, a részletekről Sódarné Varga Gyöngyi polgármester beszélt.

– Volt 2016-ban egy záró elszámolásunk a szennyvízcsatorna projektünket érintően. 2022 végén kaptunk egy költségnövekményről szóló befizetési kötelezettséget. Vitásnak éreztük ezt a helyzetet. Dr. Dukai Miklós államtitkár segítségét kértük Erdős Norbert országgyűlési képviselővel közösen. Ez a megoldás született: megkapjuk REKI támogatás formájában a befizetendő összeget. A támogatás amint megérkezett, el is utaltuk – tette hozzá a polgármester.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában