Fejlesztés

2023.05.19. 15:40

Kétoldali kerékpársáv készül Dévaványán

A TOP Plusz konstrukció „Élhető települések” felhívására benyújtott kerékpárosbarát fejlesztésre irányuló pályázatunk pozitív elbírálásban részesült, így összesen 511,5 millió forint támogatást nyertünk a település kerékpárút hálózatának további bővítésére – adta hírül csütörtökön Valánszki Róbert, Dévaványa polgármestere.

V. E.

Fotó: Shutterstock

Részletezte, a közlekedésbiztonság és a lakossági jelzések alapján a fejlesztésre a Körösladányi úton van a leginkább szükség, ezért jelen pályázat is a településnek ezen részére koncentrál. A fejlesztés révén a Körösladányi úti iskolától a József Attila utca kereszteződéséig, összesen 887 méter hosszan készül kétoldali kerékpársáv, ami a teljes útszakasz újra aszfaltozásával egészül ki. Hozzáétette, különálló kerékpárút megvalósítása több okból sem valósulhat meg, de az egyik legfontosabb, hogy azt az érintett utca szélessége sem teszi lehetővé. Az utca szűk keresztmetszete miatt így is elkerülhetetlen, hogy a beruházás során az egyes ingatlanok előtti árok befedésre kerüljön, vagy bizonyos fákat, zöld növényeket kivágjunk, ezzel kapcsolatban az érintetteket előzetesen tájékoztatni fogják. A kivágott fák pótlásáról is gondoskodni fognak más területeken, illetve igyekeznek a lehető legkevesebb kárral kiépíteni a kerékpározás biztonságát növelő új sávokat.

A polgármester végül elárulta, már folyamatban van a kiviteli tervek elkészítése, a munkálatok várható kezdéséről és ütemezéséről pedig időben tájékoztatják a lakosságot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában