2023.05.13. 09:52
Gulyásleves Pekingben – a Beol podcast vendége Prohászka Béla
Gasztrokulturális pekingi fesztiválon a magyar standnál sütött-főzött, kínált a napokban Prohászka Béla, Békés vármegyei mesterszakács, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke. Mint elmondta, nagy sikert aratott a lángos, a lecsó, a gulyásleves, a fröccs és a málnaszörp is. A robotika fejlődése ugrásszerű, már a jégkrémes kocsit is robot hajtja, árulja a finomságot, beszedi az árát, ha kifogy az áru, megy az utánpótlásért.
A mesterszakács minden napját a pekingi nagypiacon kezdte, ahol nemcsak mozgóárusok, hanem mozgó alapanyagok is bőven előfordultak. Ami többek között ámulatba ejtette: 50-féle gomba közül lehetett választani. Azt is elárulta a podcastban, hogy a lángost miként lehet pálcikával enni.
Amikor hazajött, szinte egyből a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeumban tartott előadást a festőgéniusz kedvencéről, az osztrigáról, és a tenger gyümölcseit kínálta.
Prohászka Bélával Nyemcsok László újságíró beszélgetett.
Beol podcast
- Az összefogás ereje – vendégünk dr. Orosz Tivadar
- Mochnács György 45 éve dinnyézik Csabán, idén gyerekekkel - podcasttal
- BRSE: új lapot nyitnak, fenntarthatóbb klubot építenek
- Bárki jön, meg kell vernünk – vendégünk Csató Sándor
- Ahol kinyílt a tér – vendégünk Takács Péter