Jubileumi rendezvénysorozat

2023.05.16. 10:32

Gálával ünnepelték az összetartozást Gyulán, a Karácsonyi iskolában – galériával

Alma Mater gálával zárta jubileumi rendezvénysorozatát a Karácsonyi János katolikus iskola a közelmúltban, a gyulai Erkel Ferenc Művelődési Központban. Az intézmény a gálával kifejezte az összetartozást, a programnak ezért is adták az „Összetartozunk” mottót.

P. G.

A műsorban az iskola valamennyi tagintézményéből szerepeltek diákok. Fotó: Kiss Zoltán

A műsorban az iskola valamennyi tagintézményéből szerepeltek diákok, ének, zene, tánc, különböző jelenetek és paródiák is színesítették az eseményt. A gyulai óvodások, általános iskolások és gimnazisták mellett tarhosi és nagykamarási telephelyeikről is érkeztek fellépők.

Lipcsei Imre, a Szent Gellért Katolikus Iskolai Főhatóság főigazgatója köszöntőjében a múlt értékeinek megbecsülésére hívta fel a figyelmet. Mint mondta, fontos a múltunkat megbecsülni, hiszen annak, akinek nincs múltja, nem ápolja azt, nem lesz jövője. Kifejtette, a jelenben a múlt értékeit próbálják megtartani, és azon keresztül felkészülni a jövő kihívásaira.

Bengery Zsoltné, a Gyulai Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium intézményvezetője felidézte, hogy öt év után ünnepelhetett együtt intézményük valamennyi része.  Kitért arra, hogy ebben a tanévben több jeles jubileumra is emlékeztek. Mint mondta, 130 évvel ezelőtt Wenckheim Krisztina tett alapítólevelet a gimnázium építésére, majd 1903-ban, 120 éve indult el az oktatás, nyolcvan éve keresztelték el Karácsonyi Jánosról az intézményt, és harminc éve került újra egyházi fenntartásba a gimnázium.


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában