Hegymászó

2023.05.26. 10:06

Édesapja és egy egész ország szorít Suhajda Szilárdért

Péntek hajnalban mentőakció indult a Mount Everesten eltűnt békéscsabai születésű Suhajda Szilárd megmentésére. Édesapja is imádkozik érte, a Facebookon írt soraiban azt kérte fiától, tartson ki!

Beol.hu

Lhoce, álom és valóság határán – egyedül a csúcson címmel tartott tavalyi sikeres himalájai expedíciójáról előadást egykori iskolájában, a békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnáziumban Suhajda Szilárd februárban.

Fotó: Bencsik Ádám

Mint arról beszámoltunk, péntek hajnalban mentőakció indult Suhajda Szilárd megmentésére. A magyar hegymászó 8780 méteren, a Hillary-lépcső aljában van, és bár életjeleket mutatott, fagyási sérülések nyomai és a magashegyi agyödéma jelei látszottak rajta. A legutóbbi hírek hallatán Suhajda Szilárd felesége, Legindi Ildikó úgy nyilatkozott, kevés az esélye, hogy a férjét életben találják, de ő bízik a csodákban.

„Mit is élhetsz át most? Sikerek és kudarcok? Most engedd el, és csak magadra, a túlélésre gondolj, koncentrálj! Összetartva az ország, barátok és rokonok – veled vagyunk és imádkozom, imádkozunk érted, és hogy a kisunokám, a fiad újra a tenyeredbe tudjon csapni, hogy „szia édesapa” újra itthon... Könnyes szemmel, aggódva osztom meg én is a jelenlegi, biztató friss híreket... Szeretünk és nagyon várunk haza! Tarts ki, erős vagy!” – írta a békéscsabai hegymászó édesapja közösségi oldalán.

 

A Magyar Nemzet idézte a The Himalayan Times-t, e szerint jelenleg öt hegymászót, köztük két nepáli és három külföldi személyt tartanak nyilván eltűntként a Mount Everesten. Tizenketten veszítették életüket a mostani szezonban a világ legmagasabb hegycsúcsán, legutóbb, csütörtökön egy kanadai hegymászó hunyt el.

Ilyenek a körülmények a Himalája halálzónájában

A világ legjobb serpái dolgoznak azon, hogy a Hillary-lépcső aljában lévő Suhajda Szilárdot kimenekítsék. Korábbi cikkünkben foglalkoztunk azzal, milyen a világ 8000 méter felett, a halálzónában, és mi vár azokra, akik nekivágnak a Mount Everestnek.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában