Nagyszénás

2023.04.13. 12:00

Verselő nyugdíjasoknak szerveztek minősítő szavalóversenyt

Nagyszénáson, a Gondozási Központ Idősek Klubjában, az Életet az Éveknek Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetsége által meghirdetett Petőfi 200 elnevezésű rendezvénysorozat keretében minősítő szavalóversenyt rendeztek.

Cs. I.

Jó hangulatú rendezvény volt a szénási

Fotó: Tüskés Tibor

A zsűri elnöke, Szabó Ila költő, megnyitó gondolataiban fesztiválnak nevezte a rendezvényt, hiszen ekkor ünnepeljük a költészet napját is, amit József Attila születésnapjával kapcsoltak össze. A megmérettetésen részt vettek a nagyszénási Barátság Nyugdíjas Egyesület, a szeghalmi Búzavirág Nyugdíjas Egyesület, a Kétegyházi Idősek Klubja, a Békéscsaba Városi Nyugdíjas Egyesület, a Kétegyháza Román-Magyar Egyesület tagjai. A szervezést az eleki Napsugár Nyugdíjas Egyesület végezte. Díjakat a Békéscsabai Jókai Színház, a Gyulai Almásy Kastély és Látogató Központ, a Bárka folyóirat és a Nemzeti Művelődési Intézet Békés Vármegyei Irodája ajánlott fel. 

A fellépők színvonalas szavalatokkal készültek, a szünetben elhangzott költemények pedig - minden tét nélkül - a felhőtlen szórakozást biztosították.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában