TOP Plusz

2023.04.21. 16:55

Utakat fejlesztenek Kertészszigeten

Sikeres projektet nyújtott be Kertészsziget a TOP Plusz keretén belül a Belterületi közutak fejlesztése című felhívásra. A projekt a településen a 2021-2027-es időszak keretében valósul meg, 79,929 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból – adta hírül a napokban Csordás László polgármester.

V. E.

Forrás: Shutterstock

Megtudtuk, a támogatással érintett, kiépítendő utcákon jelenleg földutak vannak, melyek szakaszosan helyi törmelékkel vannak javítva, de teljes hosszában burkolat nélküliek. A tervezett beavatkozás a település három, közlekedési szempontból kiemelten fontos utcáját érinti, így a Dózsa György, a Sport és a Mátyás utcákat.

Csordás László ismertette, a fejlesztés keretében kialakítják a mechanikai stabilizációt az Útügyi Műszaki Előírások szerinti paraméterekkel, valamint a burkolják az utakat. A kivitelezéssel a Dózsa György utcában 507,9 méter, a Sport utcában 184,3 méter, a Mátyás utcában pedig 147,5 méter, így összesen 839,7 méter önkormányzati belterületi út mechanikai stabilizációja készül el. A projekt a Békés Vármegyei Önkormányzati Hivatallal konzorciumban valósul meg. A tervezett fizikai kezdés ideje 2024. január 01., a várható befejezés: 2025. június 30.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában