Összefogás

2023.04.03. 06:33

Közösen gyűjtötték a szemetet a berényiek és a tarcsaiak

Hulladékgyűjtést tartottak a Mezőberény-Köröstarcsa kerékpárút mellett. Mint a mezőberényi önkormányzat beszámolt róla, a tavasz közeledtével újra összefogott a két település, Mezőberény, illetve Köröstarcsa, majd hulladékgyűjtést hirdetett. 

P. G.

Fotó: Mertz Judit

A napokban önkéntesek és a közfoglalkoztatásban dolgozók indultak el, hogy a két település között találkozva megtisztítsák a területeket. A mezőberényi szakasznál pár nappal korábban a Magyar Közút Nonprofit Zrt. végigtakarította a kökénybokrot, segítve a közlekedést, így a berényi csapat számára a hulladékgyűjtés mellett a kerékpárút megtisztítása is feladat lett. 

A tapasztalatokról kiemelték, hogy a pihenőhelyeknél kifejezetten sok az eldobott szemét, illetve egyes helyeken található nagyobb mennyiségben lerakott hulladék. 

Továbbra is rengeteg az útszéleken a vélhetően autóból kidobott üdítő-, energiaitalos üveg és autógumi. A résztvevők között képviselők, a polgármesteri hivatal, az OPSKMM, a Mezőberény '17 Kft. munkatársai, a Szlovákok Szervezete, a Berényi Futókör, az Alföld Turista Egyesület és a közfoglalkoztatási program tagjai egyaránt jelent voltak.

Az önkéntesek ezzel az akcióval már a harmadik hulladékgyűjtést végezték és már készülnek az április 9-i TeSZeDD akcióra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában