Anafilexiás rohamok

2023.04.14. 11:33

Folytatják az EpiPen programot Eleken

EpiPeneket vehettek át csütörtökön az eleki oktatási, kulturális és azon intézmények képviselői, ahol a gyermekek a legtöbbet jelen vannak – adta hírül Szelezsán György polgámester. Részletezte, az EpiPen rovarcsípések vagy marások, ételek, gyógyszerek és egyéb allergének által kiváltott súlyos allergiás reakciók (anafilaxia) sürgősségi kezelésére alkalmazható életmentő gyógyszer.

V. E.

Beküldött fotó

Szelezsán György visszaemlékezett, még 2021-ben kezdeményezték, hogy Eleken az oktatási és nevelési, a kulturális, valamint gyermekek által sűrűn látogatott intézményekben legyen hozzáférhető az EpiPen oldatos injekció. A gyógyszer azonban rövid lejárati határidejű, ezért folyamatosan ellenőrzik, hogy az intézményekben mindig legyen belőle beadható adag, és gondoskodnak az utánpótlásról is.

A csütörtöki eseményen dr. H. Nagy Katalin főorvos, gyermekgyógyász, pulmonológus és diabetológus szakorvos, a város gyermek háziorvosa az intézmények képviselői számára rövid előadásban ismertette az anafilexiás rohamok tüneteit és az EpiPen használatát, majd számos, sokakban is felmerülő kérdésre is választ kaptak a jelenlévők.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában