Gála

2023.04.21. 21:06

Egykor orosházi diákok voltak, ma a közönség kedvencei

Orosházán a gimnáziumi képzés 90. évfordulója alkalmából rendeztek pénteken este gálaműsort a Petőfi művelődési központ színháztermében. A Táncsics egykori diákjainak a szárnypróbálgatásai a középiskola falai között kezdődtek, tehetségük megkérdőjelezhetetlen. Mára ismert, elismert előadókká, színházi emberekké váltak, s ebből kapott ízelítőt orosházi közönségük.

Cs. I.

Ők is egykor a Táncsics diákjai voltak, pénteken ők szórakoztatták az orosházi közönséget

Fotó: Horváth Bence

Oroveczné Egervári Zsuzsanna és Török Olivér voltak az est házigazdái (szintén a Táncsics nagy családjához kötődnek), akik bejelentették: ma már kiváló művészek segítségével újra átélhetik a jelenlévők a régi szép „táncsicsos” időket. A vendégek  ugyanis történetekkel, emlékek felidézésével, versekkel, dalokkal, zeneművekkel ajándékozták meg a nézőket.

Miszlai Márton volt az első fellépő, ő 2019-ben érettségizett fiatal, számára a legemlékezetesebb pillanatok azok voltak, amikort iskolai programokon szerepelt. Érettségi után Békéscsabára ment a Jókai Színházba. 2017-ben volt az X-Faktorban, ahol a táborban a székes párbajig jutott. 2022-ben már a mentorházig. 

Nagy Imola a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán tanul. Fogorvosnak készül, a tanév elején pedig az intézmény művészeti karán is megkezdte tanulmányait, hegedűművész szakon. Őt követte a fellépők sorában Csikós Nándor, ő 2016-ban érettségizett, zongoravirtuozitását mutatta meg.

– Célom, hogy mindazt az örömöt amit a zenétől kaptam, másoknak is átadjam - fogalmazott. Jámbor Nándor szavalattal tért vissza iskolájának a gálájára. A 2022/23-as színházi évadtól a Thália Színház társulatának tagja. 

Károlyfalvi Krisztina énekművész is megörvendeztette fellépésével az orosháziakat, elárulta, nagyon büszke tanítványaira, közülük sokan énekesek, előadóművészek, színészek, bábszínészek, tanárok lettek.

Majd Faragó András színművész érkezett, dallal, prózával lepte meg a hallgatóságot. Őt 1997-ben szerződtette a Budapesti Operettszínház, amelynek azóta is tagja. 2009-ben Nívódíjat kapott Az Év Operett Színésze kategóriában. Vendégművész nyolc egyéb társulatban és színházban. Filmszerepei által is sokak kedvence.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában