Mezőberény

2023.04.02. 11:12

Autizmus világnapi programot tartottak

Az autizmus világnapja alkalmából rendezett programot Mezőberényben a Fogjunk Össze Közhasznú Egyesület és az Orlai ház.

P. G.

Forrás: Facebook

Az utóbbi intézményben tartott programon Siklósi István köszöntötte a megjelenteket. A polgármester elmondta, a Földi Harmónia Ház felvállalta, hogy mások mellett az autistákkal is foglalkozik. Kevesen tudják, hogy a névadója, Földi Bálint, az alapítók egyike. Az évforduló alkalmából a polgármester ajándékcsomagot nyújtott át Kondász Gabriellának, az egyesület elnökének. 

Az Orlai ház tudósításában kiemelték, az elnök arról szólt, hogy negyven évvel ezelőtt a mássággal élőket eldugták az intézményekbe. Hozzátette, ma már rájöttünk, hogy nem nekik kell alkalmazkodniuk hozzánk, hanem nekünk hozzájuk. Egyesületük célja a mássággal élők gondozása. Tavaly tartották meg első alkalommal az autizmus világnapját, így az idei a második.

A műsor a Mezőberényi Mazsorett Együttes bemutatójával kezdődött. Őket Balog Dávid szavalata követte, Balázs Gergely egy bohózatot adott elő, Máté Norbert pedig harmonikán játszott. 

Az Orlai ház tudósításából kiderült az is, hogy sokan várták a Silent zenekar fellépését. A banda 2018 októberében alakult meg, a kezdeti tagcserék után immár több mint négy éve azonos felállásban játszanak, így zenéjük egyre összeszokottabb, érettebb. Időközben a városban egyre többen megkedvelték a klasszikus rockot játszó zenekart.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában