Te Szedd

2023.04.17. 11:50

A város megtisztítására vállalkoznak Eleken

Teával és egy szerény reggelivel várják majd azokat Eleken, akik a város szemétszedési akciójához csatlakoznak. A részvevők indulás előtt kapnak a gyűjtéshez szükséges zsákot és kesztyűt is.

V. E.

Illusztráció

Forrás: shutterstock.com

Városunk is csatlakozott a Te Szedd, Önkéntesen a Tiszta Magyarországért köztisztasági és szemétgyűjtő programhoz – adta hírül a napokban Szelezsán György polgármester. Elmondta, a szemétszedés kezdése április 25., kedd 9 óra, a találkozó helyszíne pedig a Laudenbach tér (Városháza mögötti tér), ahol az indulás előtt teával és egy szerény reggelivel várnak mind jelentkezőt.

Szelezsán Györgytől megtudtuk, a szemétszedés Elek belterületén történik majd, és a gyülekező helyszínen minden résztvevő kap hozzá zsákot és kesztyűt. Kiemelte, fontos, hogy kizárólag olyan hulladék szedhető fel, amely nem veszélyezteti a testi épséget és az egészséget. Gyűjthető bármi, ami kézzel, kesztyűben biztonságosan megfogható, zsákba tehető és elszállítható. Hozzátette, főként a háztartási jellegű hulladékok összegyűjtésére koncentrálnak.

Nem gyűjthető ugyanakkor építési-bontási törmelék, gyógyszer, autó akkumulátor, motorolaj, autóalkatrész, elektromos és elektronikai berendezés, gumiabroncs, ágymatracok, bútorok, valamint zöldhulladék. Végül a polgármester arra kérte a lakosságot, hogy jelentkezzenek minél többen a programra, és mutassanak példát a jövő nemzedékének azzal, hogy együtt tesznek a környezetünkért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában