Bejárás

2023.03.23. 15:49

Százmilliós modernizáció zajlik az orosházi múzeumban

Orosházán a Nagy Gyula Területi Múzeum 100 millió forintos modernizációja, felújítása javában zajlik. A hónapokon át tartó kivitelezés és a beszerzések után a nyáron átadják a nagyközönségnek - olvasható Dávid Zoltán polgármester oldalán, aki a helyszínen járva nézte meg az intézmény belső tereiben a nagy átalakulást.

Cs. I.

A Nemzeti Kulturális Alap – Magyar Géniusz Program Ideiglenes Kollégiuma pályázatán elnyert majd 100 millió forintból megújul az állandó kiállítás a Nagy Gyula Területi Múzeumban, és egy új, állandó kiállítást is létrehoznak a szakemberek.

– Egyrészt Orosháza történetét tekinthetjük át egy ízléses, modern, az informatika eszközeit is használó tárlat keretében, másrészt pedig Thék Endre emléke és munkássága előtt tiszteleghetünk az emlékszobában. A múzeumot igazgató Józó Tamásné meghívására a Dózsa György utcai épületbe látogattam, a pályázat beadását segítő kollégáim kíséretében. Nagyszerű, korszerű és méltó körülményeket alakított ki a múzeum kollektívája a pályázati forrásból, öröm lesz majd készen is látni a kiállítótereket. Az bizonyos: rengeteg munka van ebben a projektben - fogalmazott a látottak kapcsán a városvezető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában