Március 15.

2023.03.15. 20:14

Nagy tetszést aratott Kézdivásárhelyen a mezőhegyesi ötösfogat

Mezőhegyes tesvértelepülése Kézdivásárhely. Március 15-én önkormányzati delegáció képviseletében érkezett a városba Pap István Tibor mezőhegyesi polgármester és Jeszenka Zoltán alpolgármester. A március 15-ei ünnepi felvonulás idei különlegessége volt a Mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. ötösfogata. Nagy tetszést aratott városi felvonuláson.

Cs. I.

Méltó színfoltja az eseménynek a mezőhegyesi híres fogat

Forrás: BMH

Föltámadott a tenger, a népek tengere – Kézdivásárhely önkormányzata ezzel a Petőfi-vers részlettel szervezte idén a március 15-i eseménysorozatot. Volt felvonulás, a környező falvak képviselői, valamint a lovas- és hagyományőrző csapatok részvételével. De volt tárlatmegnyitó Petőfi 200 emlékév előtt tisztelegve. A neves magyar költő alakját és szellemiségét a képzőművészet szemén keresztül bemutatva szervezték meg. A diákok számára szónok-, illetve szavalóversenyt rendeztek.

Forrás: BMH

A március 15-ei ünnepi felvonulás idei különlegessége a Mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. támogatásával az ötösfogat érkezése és bemutatkozása. A fogat hajtójának, Papp Jánosnak a lovai, a nóniuszok, teljes díszben voltak láthatók.

Forrás: BMH

Pap István Tibor mezőhegyesi polgármester a helyszínen elmondta, fantasztikus a fogadtatás, rengeteg ember ünnepel Kézdivásárhelyen. Méltó színfoltja az eseménynek a mezőhegyesi híres fogat.

A testvértelepülési kapcsolatok ápolása (Kézdivásárhely 1990-ben kötött testvérvárosi szerződést Mezőhegyessel) nem csak az ünnepnapokról szólnak sok év óta. Folyamatosan azon dolgoznak, hogy sokkal szélesebb körre kiterjesszék – tette hozzá a városvezető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában