KHESZ

2023.03.04. 10:49

Megkezdődtek az idei haltelepítések Békésben

Megkezdődtek az idei haltelepítések, ezeregyszáz mázsa hal került a vizekbe – tájékoztatott Facebook-oldalán a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége.

P. G.

Keszeg, csuka, dévérkeszeg is került a vizekbe

Forrás: Facebook

Mint közleményükben kiemelték, a KHESZ Halgazdálkodási Bizottsága által elfogadott, idei évre vonatkozó haltelepítési terv alapján nagy lendülettel kezdték meg az idei halasításokat, amelynek első mozzanatai már február közepén lezajlottak.

– Az elmúlt hetekben egynyaras és kétnyaras vegyes keszegből összesen 5800 kilogramm, kétnyaras csukából 273 kilogramm, háromnyaras dévérkeszegből 2000 kilogramm, háromnyaras süllőből 300 kilogramm, egynyaras pontyból 2750 kilogramm, egynyaras süllőből 100 kilogramm került vizekbe – emelte ki tájékoztatásában a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége.

Kitértek arra, hogy az eddig végrehajtott haltelepítések forrásait egy-egy szarvasi, nagyatádi, biharugrai, gyulai haltermelő cég és Kocsis László őstermelő biztosították a sokéves együttműködés és a jó partneri viszony eredményeként.

Forrás: Facebook

Mint írták, és többször publikáltuk a közelmúltban, hogy a területi jegyáremelések ellenére a magasabb piaci halárak miatt a korábbi évek átlagánál előrevetíthetően kevesebb hal jut idén a vizekbe.

Forrás: Facebook

– Azonban ennek függvényében is a lehetőségeket maximálisan kihasználva igyekszünk a halkihelyezéséket megvalósítani a további eredményes halfogás biztosítása érdekében.

– Jövő héttől a Csökmői majd az Ecsegfalvi Halgazdaság háromnyaras pontyállományaival folytatjuk vizeink tavaszi halasítását – zárta a tájékoztatást a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában