Alapítványi bál

2023.03.10. 11:58

Hatvanéves jubileumot is ünnepelnek Magyarbánhegyesen

Az Erősödő Családi Kötelékekért Alapítvány megálmodói sok évvel ezelőtt azért hozták létre ezt a civil szervezetet, hogy támogassák a Dr. Illyés Sándor EGYMI Magyarbánhegyesi Tagintézményének a szakmai munkáját, a fejlesztéseket, s beszerezzenek a speciális nevelési igényű gyerekeknek eszközöket, kirándulásokra vihessék a fiatalokat. Két éve volt az intézmény 60 éves, idén megünneplik egy nagyszabású bál keretében, amit az alapítvány szervez.

Csete Ilona [email protected]

Fajó János: beintegrálódtunk Magyarbánhegyes életébe /Fotó: Für Henrik/

A Dr. Illyés Sándor Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, Kollégium és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Magyarbánhegyesi Tagintézménye a 2019/2020-as tanévben ünnepelte fennállásának 60. évfordulóját. A méltó megemlékezésre a fokozott járványügyi időszak miatt nem volt alkalom. Az idei bálon ezt bepótolják.

Fajó János tagintézmény-vezető érdeklődésünkre elmondta, rengeteg dolog történt a hat évtized alatt, de a fantasztikus szakmai fejlődésen kívül talán az a legfontosabb, hogy beintegrálódtak a település életébe, részévé váltak a magyarbánhegyesi mindennapoknak. Nagyon jó kapcsolatot ápolnak az önkormányzattal, a helyi civil szervezetekkel, akik azt is láthatják, hogy az intézmény fenntartójának, a Gyulai Tankerületi Központnak köszönhetően a szakmai támogatásán túl, számos felújítás is megvalósult. 

Például a kollégiumi épületben felújították a vizesblokkokat, megtörtént a lapostető javítása, a lakószobák árnyékolókkal, redőnyökkel történő felszerelése. A bentlakó diákok élvezhetik az okostelevízió nyújtotta előnyöket. Info-kommunikációs technológiai fejlesztések révén digitális panelt és robotikai eszközöket vehettek birtokukba. 

– A tavalyi 9. évfolyamos tanulók, valamint minden pedagógus kolléga laptophoz jutott. Bútorbeszerzések által nemcsak a kollégiumi szobák, hanem az óvodai csoportszobák is otthonosabbá, komfortosabbá váltak. Jelenleg a tetőtéri ablakok cseréje zajlik. A kerti munkás szakon tanulók új gyakorlókertben, fóliasátorban sajátíthatják el a szakma alapjait, valamint megújult az intézményt körülvevő kerítés is – sorolta korunk kihívásaihoz alkalmazkodó projektjeiket Fajó János. 

– Az elmúlt 60 év számtalan kihívás elé állította iskolánk mindenkori dolgozóit. Abban is biztosak vagyunk, újabb és újabb megoldandó feladatok várnak ránk a jövőben is. Akik részt vesznek a bálon, hozzájárulnak intézményünk további, eredményes működéséhez. 

– Eddig is nagyon sok segítő támogatónk volt, az alapítványon keresztül olyan programokat szervezhettünk a gyerekeknek, amik meghatározó közösségépítő élményt nyújtottak számukra. 

– Felejthetetlen kirándulások, általunk szervezett versenyek, vagy a mi tanulóinknak a versenyekre való eljutása, értékes fejlesztő eszközeink megvásárlása is köszönhető az alapítványnak is – mondta a tagintézmény-vezető, miután megjelentek a báli belépőjegyekkel és támogató jegyekkel kapcsolatos információk a plakátokon, az iskola közösségi felületein. Az iskola diákjai és a pedagógusok már javában készülnek, műsorral lepik meg a bálozókat. Ezen kívül lesz nagyon sok értékes tombola is az áprilisi mulatságon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában