Jubileum

2023.03.19. 09:53

A vacsorán a harmincéves Kondorosi Gazdakör évfordulójára is emlékeztek

Gazdaköri vacsorát tartottak szombaton este a kondorosi művelődési házban. Arra is emlékeztek a résztvevők, hogy a helyi szervezet harminc esztendeje alakult, elnökének pedig Kozsuch Mihályt választották meg. A gazdálkodó több mint 25 évig vezette a Kondorosi Gazdakört, majd utódjának Kondacs Andort javasolta a tagságnak, mely elfogadta a családi gazdaságban tevékenykedő fiatalembert a gazdakör élére. Vele együtt több fiatal is csatlakozott a szervezethez.

Ny. L.

A gazdaköri vacsorán Kozsuch Kornél (balra), Dankó Béla, Kozsuch Mihály és Kondacs Andor

– A generációváltás, mint aktuális téma, minket is érint – hangsúlyozta Kondacs Andor. – Édesapám egyre inkább átruházza rám a teendőket, de a döntéseket még együtt hozzuk meg. A kondorosi gazdakörrel már fiatal koromtól kapcsolatban állok, igaz, akkoriban még leginkább az ilyen, évente megrendezett vacsorákon vettem részt. Később már szakmai rendezvényeken is ott voltam, így jutottam el párszor a budapesti AgroMash Expóra vagy a hódmezővásárhelyi állattenyésztési napokra.

A rendezvényen köszöntőt mondott Ribárszki Péter, Kondoros polgármestere. Dankó Béla országgyűlési képviselő kondorosiként szinte a kezdetektől követi a gazdakör munkáját, és meghívást kapott a szombati vacsorára is. Elmondta, örömmel vett részt a programon, már csak azért is, mert nagyon fontosnak tartja azt az óriási munkát, amit a gazdák végeznek.

Ezt emelte ki Kozsuch Kornél, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetsége (Magosz) Békés vármegyei elnöke, aki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés vármegyei elnöke is. Mindkét tisztségében a gazdák érdekében dolgozik, emellett természetesen gazdálkodik is, így pontosan tudja, mikor, milyen problémákra kell megoldást találni. Ezenkívül nagyon fontos a gazdák tájékoztatása a támogatások változásairól, a pályázatokról, ezért számos gazdafórumot tartottak és tartanak Békésben.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában