Tájékoztatás

2023.03.10. 15:13

A Rotary ifjúsági tagozatával ismertették meg a diákokat Orosházán

Az Orosházi Rotary Club a hosszabb távú együttműködés reményében tartott tájékoztatást az orosházi Székács evangélikus iskolában pénteken. Szeretnék elindítani a klub utánpótlás bázisát, a Rotary ifjúsági tagozatát (InterAct).

Cs. I.

A Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium tanulói és Interact Club Szeged tagjai tartanak előadást az érdeklődő diákoknak

Fotó: Für Henrik

Az elnök, Kormányos Károly érdeklődésünkre elmondta, más oktatási intézményekkel is felvették már a kapcsolatot, tapasztaltak nyitottságot a Táncsics gimnáziumból is. Az ifjúsági tagozatban résztvevőkre táboroztatás, külföldi tapasztalatcsere, önkéntes munka lehetősége, a rászorulók segítése is vár.

– A kezdő lépéseket most tesszük meg. A háttértárgyalásokból kilépve most a fiataloknak (14-18 éves korosztály) is beszélünk szándékainkról. A szegediek InterAct szervezetét pedig azért hívtuk meg, mert évek óta jól működnek (de ezt tudjuk a szentesiekről is). Vezetőjük, Hajdú Szabolcs, olyan fiatalokat hozott Orosházára, akik nagyon tevékenyek és jártak már külföldön, világot láttak a cserediák programban és ott arra is láttak példát, jó gyakorlatot, hogy ott milyen módon kezelik a szociálisan rászorulók támogatását. A szemlélet elsajátítása után azt reméljük, éreznek majd motivációt arra, hogy felnőttként tagjai legyenek a Rotary szervezetnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában