Pályaorientáció

2023.03.03. 17:58

A nyolcadikosok pályaválasztását segítették az előadások Békésben

A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pályaorientációs osztályfőnöki órát és szülői értekezletet tartott az elmúlt napokban.

L. B.

Fotók: BMKIK

Pályaorientációs osztályfőnöki órát és szülői értekezletet tartott az elmúlt napokban a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara az eleki román, az almáskamarási, a körösladányi, a dombegyházi és a kunágotai általános iskolákban – ismertették a kamaránál. 

Butora Hajnalka tanácsadó elmondta, hogy milyen továbbtanulási lehetőségek állnak nyolcadik osztályban a diákok előtt, mi a különbség a gimnáziumi, a szakgimnáziumi, a technikumi és a szakképző iskolák képzése között, melyik mit nyújt, és hova lehet továbblépni a középiskola befejezése után.

Szóba került, hogy hol milyen felvételi követelményekkel kell számolni, illetve az is, hogy mennyire fontos a technikum és a szakképző intézmények esetében, hogy megfelelő ágazatot válasszon a gyermek.

A kamaránál kiemelték, hogy térítésmentesen biztosítanak minden érdeklődőnek pályaorientációs tanácsadást a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában