Békéscsaba

2023.03.30. 12:00

A Kemény diákjai is részt vettek az európai szerzők rendhagyó irodalomóráin

Európa-szerte körülbelül ezer iskola, köztük a Békéscsabai Szakképzési Centrum Kemény Gábor Technikuma is csatlakozott az európai szerzők napjához Tari Erika tanár, Gönczi Judit oktató és Szarka Judit, a Europe Direct Békés vármegyei irodavezetőjének jóvoltából.

N. Sz.

Forrás: Facebook

Az intézményben elmondták, hogy az Európai Bizottság első alkalommal hirdette meg az eseményt, amellyel lehetőséget kínált arra, hogy a fiatalok a szerzőkkel való közvetlen kapcsolat és a felolvasások révén újra felfedezzék az olvasást, a könyvek erejét, az irodalomban rejlő fantáziát, valamint, hogy megtapasztalják, milyen fontos szerepe van az irodalomnak az önálló személyiség építésében. 

A diákoknak európai szerzők közreműködésével szerveztek felolvasó esteket, foglalkozásokat az európai irodalom sokszínűsége jegyében. A Keményben rendhagyó irodalomórát tartott Veres Krisztina, a Békéscsabai Meseház vezetője,  Kiss Ottó gyulai költő, író, majd a középiskolások bekapcsolódtak Lipcsey Emőke, Göteborgban élő magyar-svéd író, költő, fordító Svédcsavarok című előadásába is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában