Programsorozat

2023.02.24. 19:20

Tűzzel temették el a telet Békéscsabán

Tüzet gyújtottak, így búcsúztatták, temették el a telet pénteken a Lencsési Közösségi Háznál.

L. B.

Tűzgyújtással ért véget a farsangi programsorozat

Fotó: Bencsik Ádám

A rendezvényt színesítette, hogy Csépai Imréné nyugalmazott pedagógus, a természetjáró kör tagja elmondta a kétszáz éve született költő, Petőfi Sándor: A tavaszhoz című versét, majd az, hogy a Kemény Gitárklub tagjai zenéltek, alkalomhoz illő, telet búcsúztató, tavaszt köszöntő dalokat hoztak, többek között pont A tavaszhoz című költemény megzenésített változatát.

Takács Péter, a Lencsési Közösségi Ház vezetője elmondta: immár hagyomány a több mint harmincéves intézmény életében, hogy a nagyobb ünnepkörök apropóján programsorozatokat állítanak össze. Így volt ez most is farsang alkalmából. Öt eseményt tartottak nagy érdeklődés mellett, bevonva a közösségi ház berkein belül működő csoportokat is, mint a paleolit klubot, amelynek tagja, Gedó József pénteken farsangi, kóstolással egybekötött ételbemutatót tartott.

Hozzátette: farsang farka alkalmából tavaly gyújtottak először, hagyományteremtő szándékkal tüzet – kihasználva azt, hogy a Lencsési Közösségi Ház mögött van szalonnasütő hely –, tehát a mostani téltemető, télbúcsúztató alkalom immár a tradíció jegyében zajlott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában