Közüzemi költségek

2023.02.06. 12:18

Támogatást kapott a szarvasi fürdő

Közüzemi költségeire kapott vissza nem térítendő támogatást a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkárságától a Szarvasi Szent Klára Gyógyfürdő – ismertette a napokban Babák Mihály polgármester.

V. E.

Fotó: szarvasigyogyfurdo.hu

Részletezte, a segítséget az államtitkárság a 2022 utolsó negyedévében megkezdődő létesítménybezárások okán kialakult helyzet enyhítése érdekében adta azért, hogy a magyar úszó, vízilabda, műugró, műúszó és szinkronúszó sportágak, valamint a lakossági amatőr- és szabadidő sportolók számára kiemelten fontos uszoda-létesítmények fenntartása biztosított legyen.

A szarvasi gyógyfürdő összesen 10 millió 360 ezer forint támogatást kapott, amelyet a március 31-ig felmerülő közüzemi költségek megtérítésére használhat fel.

A fenntartónak ugyanakkor többek között vállalnia kell a létesítmény üzemeltetését, a sport célú használatát, a mindennapos köznevelési testnevelés részét képező úszás lehetőségét, illetve az úszómedencékben a 25 fokos, míg a tanmedencékben a 30 fokos víz hőmérsékletének tartását. A támogatás részleteiről dr. Schmidt Ádám sportértfelelős államtitkát tájékoztatta Babák Mihályt.

 

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában