Mezőhegyes

2023.02.24. 11:20

Névadói lehetünk a nóniusz kiscsikónak

Mint arról korábban már beszámoltunk, február 16-án hajnalban látott napvilágot Nonius XVII-23 Nutria és 5899 Mezőhegyes Nonius-14 Vezér csikója. Az ellés problémamentesen zajlott, a mama és csikó is jól vannak.

Cs. I.

Idén a J betű következik, szívesen várjuk az ötleteket

Forrás: Facebook

Vezér a fiatal fogatlovak világbajnokságának mindhárom korosztályában versenyzett, 2019-ben a 7 éves korosztály bronzérmese. Nutria 2005-ben született fekete kanca, fajtájában sport elit minősítést kapott, 21 nemzetközi szintű, FEI által jegyzett versenyen vett részt, és már az első versenyévadában nemzetközi szinten is bemutatkozott. A 2017. évi Országos Magyar Bajnokság kettes fogat kategóriájának egyéni és csapat aranyérmese. 

A kiscsikónak még nincs neve, a fajtában minden évben az ABC szerint haladunk, tavaly az I, Í betű volt soron, talán a legszebb név az Ígéret lett. Idén a J betű következik, szívesen várjuk az ötleteket, mert 24 nóniusz csikót kell elneveznünk 

- olvasható a ménesbirtok közösségi oldalán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában