Vigyáznak rá

2023.02.28. 17:41

Húskonzervvel etették meg a vendéggólyát a kondorosiak

Néhány napja érkezett meg Kondorosra a tavasz hírnökeként egy gólya, és az elsők között Gáspár Mihályné fényképezte le a 44-es főút mellett, egy üres portán.

Ny. L.

Beküldött fotók

 A félénk, de barátságos madarat azóta sokan látták, többek között Roszik Gáborné is, aki a fényképek elkészítése mellett, szakemberektől kikért tanács után állateledelboltban kapható húskonzervvel megetette a vendéget.

A gólya sorsát a lelkes és állatbarát kondorosiaknak köszönhetően már több vármegyei szakember is figyelemmel kíséri. Elmondták, hogy az állat valószínűleg vagy megszökött, vagy elengedték, de nagy valószínűséggel itt töltötte hazánkban a telet. 

Mindenkit kérnek, hogy vigyázzanak rá, kenyeret semmiképpen ne adjanak enni neki. Legjobb esetben is csak húskészítményt, csirkemellet ehet, de valószínűleg ő is fog magának pockot, békát, egeret, így nem marad éhen. A szakemberek, kiemelték, remélik, hogy a tavasszal érkező gólyatársak mellett megtalálja majd a helyét a madár. Úgy legyen, addig is vigyáznak rá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában