Színházi olimpia

2023.02.15. 19:26

Békéscsabára is érkeznek bábművészek a világtalálkozóra

A Bábművészeti Világtalálkozó programjait a dél-alföldi régióban három teátrum adja.

N. Sz.

Békéscsabára érkezik Yael Rasooly Izraelből

Húsvéttól Szent Iván éjjeléig, április 9-től június 30-ig tart majd a 10. Színházi Olimpia – írja közleményében a Békéscsabai Napsugár Bábszínház. Lenkefi Zoltán igazgató hangsúlyozta, az olimpia keretében rendezik meg a Bábművészeti Világtalálkozót, amelynek programjait a dél-alföldi régióban három teátrum, a békéscsabai Napsugár, a kecskeméti Ciróka és a szegedi Kövér Béla Bábszínház adja. 

– A világtalálkozó első, Figurák Háza nevet viselő része a kortárs irányzatokat mutatja be, Koós Iván Kossuth-díjas báb- és díszlettervezőnek állít emléket. Békéscsabára érkezik Yael Rasooly Izraelből, a Paper Cut című produkciójával. A második, Kovács Ildikó rendező nevével fémjelzett időszakban határon túli bábszínházak látogatnak hozzánk, mint a Szatmárnémeti Északi Színház bábtagozata – sorolta. A direktor hozzáfűzte, a harmadik, Szervusztok pajtikák-részben Kemény Henrik Kossuth-díjas bábművészre emlékeznek, és három hétvégén át várják szabadtéri programokkal az érdeklődőket. Saját előadást a Napsugár Bábszínház nem tart, az olimpia célja, hogy minél több hazai, külföldi, kortárs társulatot felvonultasson. Az eseménysort utcaszínházi előadások, workshopok, kiállítások is színesítik majd.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában