Előadások

2023.02.14. 20:07

A vízgazdálkodási kérdéseket tekintették át a telekgerendási fórumon

A vízgazdálkodás aktuális kérdéseiről szóló tájékoztató fórumot rendeztek Telekgerendáson kedden. Az eseményen több előadást hallgathattak meg az érdeklődők, főként az öntözés módjairól, biztosításának lehetőségeiről.

Gyemendi Réka [email protected]

Herczeg Tamás kezdeményezésére szervezték meg a tájékoztató fórumot

Fotó: Für Henrik

A vízgazdálkodás aktuális kérdéseiről szóló tájékoztató fórumot Herczeg Tamás, Békéscsaba és térségének országgyűlési képviselője hívta életre.  Mint fogalmazott, a tanácskozást azzal a céllal szervezték, hogy megvitassák azt, milyen vízügyi feladataik vannak a jelenlegi helyzetben, illetve, hogyan tudunk alkalmazkodni a mostani, állandóan változó körülményekhez akár az életünk minősége vagy az öntözés szempontjából, a klímaváltozás tükrében. Az országgyűlési képviselő kiemelte, a jelenlegi helyzetről különböző helyeken különböző véleményeket lehet hallani, úgy a közösségi médiában, mint a sajtóban vagy egy személyes beszélgetés során, ezek pedig gyakran ellentmondanak egymásnak.

Ránkli Ferenc, Telekgerendás polgármestere kifejezte, örömmel adtak helyet a fórumnak. Hangsúlyozta, természetesen Telekgerendás szempontjából is nagyon fontos az öntözés, a vízkészlet kérdése, hiszen a helyi adóbevételek nagy része a mezőgazdaságból származik. Így komoly hatást gyakorol rájuk, ha túl sok, vagy ha túl kevés a víz. 

Előadást tartott Lábdy Jenő, az Országos Vízügyi Főigazgatóság műszaki főigazgató-helyettese
Fotós: Für Henrik

A fórumon előadást tartott Lábdy Jenő, az Országos Vízügyi Főigazgatóság műszaki főigazgató-helyettese, aki az országos vízkészletekről, az öntözés helyzetéről beszélt. Őt Szabó János, a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság igazgatója követte, aki a Békés vármegyei és a Közép-Békési vízgazdálkodás helyzetét, illetve az öntözővíz biztosításának lehetőségeit mutatta be az érdeklődőknek. Dr. Rákóczi Attila, a Békésvármegyei Kormányhivatal főigazgatója, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem adjunktusa az öntözésről és az agrárkár-enyhítés lehetőségeiről szólt, míg dr. Bak Péter, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békésvármegyei Igazgatóságának igazgatója az öntözéstámogatási koncepciót ismertette a jelenlévőkkel.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában