Összefogás

2023.01.02. 10:21

Újra kinyitott a szentetornyai posta

Orosháza szentetornyai városrészén hétfőn reggel újranyitott az 5-ös posta. Már a nyitáskor többen várták, hogy a ZÁRVA táblát megfordítsák az ajtón.

Cs. I.

Antal László, a városrész önkormányzati képviselője is ott volt a reggeli nyitásnál

Fotó: Für Henrik

Mint megírtuk, Orosházán három posta zárt be ideiglenesen tavaly november 12-től: a gyopárosi, a rákóczitelepi és a szentetornyai. A tárgyalások után a szolgáltató rábólintott Dávid Zoltán polgármester azon kérésére, hogy a  2-es, vasútállomásnál lévő posta helyett a szentetornyai, 5-ös posta maradjon meg, így történhetett meg hétfőn az újranyitás.
Az ügyeiket intézők már reggel ott várakoztak türelmesen és boldogan, hogy az újranyitásnak köszönhetően helyben intézhetik befizetéseiket, az egyéb postai szolgáltatásokat.

– Nekem eddig se jelentett gondot, hogy bejussak Orosházára. De helyben minden egyszerűbb. Ismerőseimnek, akik betegek, idősek, számukra jó hír, hogy ismét kinyitott a szentetornyai posta – nyilatkozta Balogh Edit. A várakozás perceiben érkezett egy fiatalember, ő csekket hozott, a közelben lakik.

– Könnyebb itt ügyeket intézni, sorsjegyet venni. Ha értesítést kapok csomag érkezéséről, csak átsétálok és hozzájutok. Én heti rendszerességgel jártam s járok ide. Intézem az ügyeimet online is, de így, személyesen minden más. A lakosságnak ez a hely közösségi térként is szolgál. Találkozásaink alkalmával megbeszéljük napi gondjainkat, örömeinket, az élet dolgait.

Szentetornyán ismét intézheti ügyeit a lakosság, a posta kinyitott hétfőn

Antal László, a városrész települési képviselője is megérkezett a reggeli nyitásra. Érdeklődésünkre elmondta, amikor megtudta, hogy bezárja a szolgáltató a szentetornyai postát, lakossági fórumot tartott, hivatalos lépéseket kezdeményezett.

– Írtam a gazdasági miniszternek és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnak. Kaptam 3 napon belül választ, kivizsgálták az általam megfogalmazott érveket a posta újranyitása érdekében. A postatörvényre hivatkoztam, a távolságokra (a gyökeresi részen élőket is érinti ez az ügy). Az orosházi önkormányzat is tett lépéseket, a polgármester tárgyalásokat kezdeményezett. Érezhető volt, hogy a közös összefogás sikert hoz – mesélt az eltelt néhány hétről a képviselő.

Dávid Zoltán polgármester közösségi oldalán írt arról, hogy az 5-ös posta korábbi ideiglenes bezárásával az ott élők nehéz helyzetbe kerültek.

,,Többkörös egyeztetésen vagyunk túl, nagy segítségemre volt Erdős Norbert országgyűlési képviselő is. A posta megértette az érveimet, miszerint a város területi elosztását figyelembe véve szerencsés az 5-ös posta működtetése. Természetesen a legjobb az lett volna, ha egyik postát sem szüneteltetik. Rákóczitelepen vállalkozó bevonásával egy postapont kialakítása várhatóan februárban elindul.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában