Orosháza

2022.12.22. 17:05

Nem maradnak postai szolgáltatás nélkül a szentetornyaiak és a rákóczitelepiek

Sikerült megegyezni a postával, így a szentetornyai, rákóczitelepi részen lakók nem maradnak postai szolgáltatás nélkül – adta hírül közösségi oldalán Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere.

Sikerült egyezségre jutni a szolgáltatóval. Fotós: MW

Mint megírtuk, Orosházán három posta zárt be ideiglenesen november 12-től: a gyopárosi, a rákóczitelepi és a szentetornyai.

„Számos egyeztetésen vagyunk túl – sikerrel. Fónagy János államtitkár szinte azonnal leült velem egy asztalhoz, hogy átbeszéljük a kialakult helyzetet, Erdős Norbert országgyűlési képviselő pedig hathatósan állt ki az orosháziak érdekeiért” –  fogalmazott közösségi oldalán Dávid Zoltán.

A szolgáltató rábólintott a polgármester azon kérésére, hogy a  2-es, vasútállomásnál lévő posta helyett a szentetornyai, 5-ös posta maradjon meg. A város ezen részén élők, zömében idősek bizony nagyon nehézkesen tudják megoldani, hogy minden egyes csekkel, levéllel a főpostát felkeressék. Ez azt jelenti, hogy a 2-es posta helyett január 2-től az 5-ös, szentetornyai posta nyit ki.

„A rákóczitelepi posta sorsa nehezebb kérdés volt, ugyanis meglehetősen nagy költségeket kellett volna magunkra vállalnunk, amit jelen nehéz helyzetben felelősségteljesen eljárva nem tehettünk meg. Ezért inkább arra törekedtünk Oravecz Nórával, a körzet képviselőjével, hogy olyan rugalmas megoldást találjunk, amely során vállalkozók bevonásával tudunk postai szolgáltatást kialakítani” – folytatta a polgármester, aki azt írta: előreláthatólag februárban megnyílik a Virág ABC-ben a postapartnerpont, itt intézhetik postai ügyeiket a rákóczitelepiek.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában