Portéka

2023.01.27. 18:08

Nem kedvezett az időjárás a jaminai kézműves vásárnak

Évindító Jaminai Kézműves- és Termelői Vásárral készültek pénteken Békéscsabán, a Jézus Szíve Templom kertjében. A rossz idő ezúttal nem kedvezett az árusoknak, de volt, aki így is várta állandó vendégeit.

Gyemendi Réka [email protected]

Püskiné Móni a rossz időben is árult

Fotó: Für Henrik

A rossz, havas, latyakos idő miatt nem tudták a teljes vásárt megtartani Jaminában, azonban Püskiné Móni, a Madzagos Termékek forgalmazója töretlenül várta a vásárlókat árujával. Mint mondta, vannak állandó, visszajáró vevők, akik mindig számítanak rájuk ezekben az időpontokban.

Árgyelán Erzsébet, a Portéka Kézműves és Termelői Közösség vezetője kifejtette, sajnos a januári esős, havas idő nem tesz jót a termékeiknek. Kiemelte, a kézműves árura vigyázni kell, a legtöbb érzékeny a nedvességre, párára, és volt már olyan alkalom, amikor eláztak, tönkrementek a portékák. Hozzátette, a hideg viszont sosem tartja őket vissza.

Ahogy decemberben is elterveztük, minden hónap harmadik péntek délutánján tartjuk meg a kézműves vásárt a jövőben is. Legközelebb február 17-én várjuk a vásárlókat a megszokott helyen 14 órától körülbelül 17-18 óráig. 

A termelők élelmiszerekkel, kézműves szappannal és különböző ajándéktárgyakkal készülnek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában