Fejlesztés

2023.01.25. 16:02

Megújult a csabacsűdi idősek klubja

A klub nem csupán kényelmesebbé, de energiatakarékossá is vált a fejlesztéseknek köszönhetően.

V. E.

A település jól használja ki a pályázati lehetőségeket

Forrás: BMH

– Átadtuk az energetikailag korszerűsített csabacsűdi idősek klubját – adta hírül kedden Dankó Béla, a település országgyűlési képviselője. Részletezte, az önkormányzat a TOP Plusz program keretében nyert el több mint 38 millió forintot a már igencsak aktuális és fontos fejlesztésre, amelynek keretében az épület hőszigetelést kapott, a régi nyílászárókat újra cseréltek, korszerűsítették a fűtési rendszert, az ingatlanra napelemek kerültek, illetve akadálymentesítési munkálatok is megvalósultak. A felsoroltaknak köszönhetően a klub nem csupán kényelmesebbé, de energiatakarékossá is vált.

Dankó Béla hangsúlyozta, Csabacsűd rendkívül jól él a pályázati lehetőségekkel. A TOP programban ugyanis eddig nyolc pályázattal, összesen 406 millió forint érkezett a településre, míg a Magyar Falu Programban tizennyolc támogatás keretében 212 millió forintot nyert el az önkormányzat. Továbbá a szociális tüzelőanyag támogatás keretében 2018 óta összesen 4,3 millió forinthoz jutott a nagyközség, emellett rezsikompenzációra 11,9 millió forintot kapott támogatásként az önkormányzat az idei télen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában