Petőfi-Malom-Cseresznye utcák

2023.01.11. 17:32

Egy veszélyes kereszteződésben javítják majd a közlekedést Békésen

A Petőfi-Malom-Cseresznye utcák kereszteződésében kicserélik az elsőbbségadás kötelező táblákat fényvisszaverő hátterűre.

P. G.

Gyarmati Sándor és Polgár Zoltán a helyszínen járt szerdán. Fotó: Apáti-Nagy Lajos

Hamarosan, várhatóan március végéig fényvisszaverő hátterű táblákra cserélik a jelenlegi elsőbbségadás kötelező táblákat Békésen, a Petőfi-Malom-Cseresznye utcák kereszteződésében – tájékoztatott Facebook-oldalán Polgár Zoltán alpolgármester. Mint elmondta, az elmúlt időszakban több megkeresést kapott a kérdésben, illetve utánanéztek az adatoknak, és kiderült, hogy az elmúlt években több baleset is történt a városrészen, és balesetveszélyes helyzetek is kialakultak.

Kitért arra, hogy Gyarmati Sándor, a békési polgárőrség elnöke, a képviselő-testület ügyrendi, lakásügyi és közrendvédelmi bizottságának külsős tagja is többször felhívta már a problémára a figyelmet. Szerdán is közösen jártak a helyszínen.

Polgár Zoltán a megkereséseket követően levélben fordult a hatóságokhoz, a rendőrséghez, a Magyar Közút illetékeseihez, ezt követően született meg a döntés a táblák cseréjéről. 

– Lehetőség szerint még további lépéseket is tervezünk a biztonság erősítése érdekében – fogalmazott Facebook-posztjában az alpolgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában