Kiállításmegnyitó

2023.01.25. 18:17

Az ősz színeibe burkolódzó szép tájakat fest az orosházi Csík Ferenc

A 75. születésnapját ünneplő Csík Ferenc kiállítását nyitotta meg Orosházán, a Városházi Galérián F. Varga Mária szerda délután.

Cs. I.

Csík Ferenc képei láthatók a városházán

Fotó: A szerző felvétele

A rajzolás, a festés már diákként érdekelte Csík Ferencet. Kezdetben akvarell és tempera képeket készített. Megismerkedve az olaj technikával festette meg első, nagyméretű képét. A városba költözése után került kapcsolatba a Fiatal Orosházi Festők Csoportjával, közöttük jól érezte magát, sokszor szerepelt közös kiállításaikon. Foglalkozott fafaragással, harminc évig nem vett kezébe ecsetet.

2010-ben egy felkérésnek eleget téve, részt vett az amatőr alkotók kiállításán, itt volt lehetősége bemutatkozni. 2013-ban felkérték, csatlakozzon az Orosházi Képzőművészek Közhasznú Egyesületének a csapatához, azóta is tagja. Olaj technikával fest finom, visszafogott tájképeket, gyakran az ősz színeibe burkolózva láttatja hazánk szép tájait, kirándulásainak helyszíneit. Az évek során kialakult a rá jellemző, sajátos képi világa, pasztell színeivel varázsolva el a tárlatlátogatókat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában