Összefoglaló

2023.01.19. 20:17

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. január 19.

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

beol.hu

Hárman sérültek meg a Gyula és Elek közötti balesetben

Forrás: bekes.katasztrofavedelem.hu

Megkezdődött annak a nőnek a tárgyalása a Gyulai Törvényszéken, akit kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekményekkel vádol az ügyészség. A vádlott 10 hónapon keresztül, szinte napi rendszerességgel értékesített vagy adott át ingyen kábítószert és bódító hatású anyagot egy fiatalkorú személynek, esetenként a vádlott kiskorú gyermekének felügyeletéért cserébe.

Egy személygépkocsi lesodródott az úttestről szerdán délután Gyula és Elek között. Hárman sérültek meg a balesetben.

Energetikailag korszerűsítik a tésztaüzem épületét – jelentette be Tát Margit polgármester, hogy erre kapott az önkormányzat a TOP Plusz keretében 34,3 millió forintot.

A magyar kultúra napja alkalmából pénteken kedvezményes beiratkozási lehetőséggel várja meglévő és leendő olvasóit a Békés Megyei Könyvtár – ismertette Juhász Zoltán, az intézmény munkatársa.

Keresik az év megyei vállalkozóját, kereskedőjét, szolgáltatóját, kézművesét.

Nyolcvanadik születésnapját ünnepli dr. Kaáli Nagy Géza professzor, aki Gyulán született 1943. január 19-én. Az orosháziak mecénásaként is ismert orvos, gyűjtő igen gyakran visszatér egykori középiskolájába, a Táncsics gimnáziumba, ahol számos alapítvánnyal segíti, támogatja a fiatal tehetségeket.

Ittas járművezetés gyanúja miatt intézkedtek a rendőrök szerdán 20 óra 15 perc körül Csanádapácán, a Deák Ferenc utcában.

A Századvég Alapítvány a legfrissebb közvélemény-kutatásában az újbudai rendőrgyilkosság kapcsán kérdezte az embereket, és a felmérés szerint a többség szigorúbb fellépést várna azokkal szemben, akik erőszakos bűncselekményt követnek el.

A 30 év alatti, valamint a négygyermekes anyák személyijövedelemadó-mentességének hatására emelkedik a csecsemőgondozási díj (csed) és a gyermekgondozási díj (gyed) összege is – hívta fel a figyelmet a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS).

A Költségvetési Tanács egyetértő véleményének birtokában a kormány benyújtotta az Országgyűlésnek a 2023-as költségvetést módosító törvényjavaslatot.

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban fogadta Amiad Cohent, a Tikvah Fund Israel ügyvezető igazgatóját.
 



 



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában