Kábítószer-kereskedelem

2023.01.19. 16:22

Droggal fizetett a bébiszitternek a vésztői anya

A vádlott 10 hónapon keresztül, szinte napi rendszerességgel értékesített vagy adott át ingyen kábítószert és bódító hatású anyagot egy fiatalkorú személynek, esetenként saját kiskorú gyermekének felügyeletéért cserébe.

P. G.

Illusztráció

Forrás: shutterstock.com

Megkezdődött a héten annak a nőnek a tárgyalása a Gyulai Törvényszéken, akit kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekményekkel vádol az ügyészség.

A bíróság tájékoztatása alapján a röviden összefoglalt vádirati tényállás szerint a vésztői vádlott 2019 és 2021 között lakóhelyén, valamint a környező településeken több személynek értékesített, és kínált speedet, marihuánát és hópihének, kristálynak, herbálnak, illetve spurinak nevezett bódító hatású anyagokat. A házkutatás során jelentős mennyiségű kábítószert és a jelentős mennyiséget el nem érő, azonban a csekély mennyiséget meghaladó pszichoaktív anyagot foglalt le nála a nyomozó hatóság. A vádlott a terjesztői magatartás mellett ezen anyagokat maga is fogyasztotta. Ezen túlmenően 10 hónapon keresztül, szinte napi rendszerességgel értékesített vagy adott át ingyen kábítószert és bódító hatású anyagot egy fiatalkorú személynek, esetenként saját kiskorú gyermekének felügyeletéért cserébe.

A vádlott a rendszeresnek tekinthető kábítószer-fogyasztási magatartásával, szokásaival, valamint azzal, hogy a lakcímén lefoglalt kábítószert és pszichoaktív anyagot a kiskorú gyermeke számára is hozzáférhető helyen tartotta, veszélyeztette a gyermek egészséges testi, értelmi és érzelmi fejlődését.

A Gyulai Törvényszék kérdésünkre megerősítette, az ügyben a bíróság szerdán előkészítő ülést tartott, melyen a vádlott bűnösségét nem ismerte be, ügydöntő határozat nem született. A következő tárgyalást február végén, illetve március elején tartják majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában