Beol podcast

2022.12.04. 09:58

Podani Milán mentő technikus és járművezető szakoktatóval folytatódik a Beol podcast-sorozata

Vasárnap reggelente jelentkező podcast-sorozatunkban ismert Békés megyei emberekkel beszélgetünk különböző témákban. Hétről hétre minden, ami Békés. Kilencedik adásunkban Vásári Erzsébet, a Békés Megyei Hírlap újságírója beszélget a szarvasi Podani Milán mentő technikus, járművezető szakoktatóval.

V. E.

Fotó: Gál Csaba

Podani Milán 11 éves korában kezdett el versenyezni, először még kresz és kerékpáros ügyességi megmérettetéseken vett részt. Családi programjaikat azonban már ekkor is a motoros találkozók jellemezték, hiszen ezen kétkerekűbe már jóval korábban beleszeretett. Első saját motorja egy 1986-os MZ volt, amit ballagási pénzéből vett. 

Beszélgetésünkből kiderül, szülei eleinte nem örültek szenvedélyének, ám később beadták a derekukat, édesapja, Podani Mihály pedig azóta is legnagyobb segítője. 

Milán számos versenyen részt vett kamaszkora óta, és szép eredményeket ér el évről-évre mind a Magyar, mind pedig az Európa Bajnokságon. Emellett rendszeresen tart motoros bemutatókat civil rendezvényeken, falu napokon, város napokon, illetve fesztiválokon is. Továbbá elismerése is akad szép számmal, hiszen kiérdemelte többek között a Szarvas Város Kiváló sportolója díjat, a Szarvas Város Ifjú Tehetsége díjat, a Szarvas Városért Emléklapot, a Szarvas Város Legjobb férfi sportolója címet, a Szarvas Város Év sportolója 2. helyet, a Mezőberény Strettfighter nap különdíját, az Év férfi sportolója lett a BEOL közönség szavazat alapján, valamint Szarvas Város Kiváló sportolója díjat is kapott.

Podcastünkből kiderül például az is, hogy mikor ület először Milán motorra, hogyan zajlanak felkészülései egy-egy versenyre, melyik volt a legnagyobb élménye, illetve az, hogy mit gondol az utcai motorozásról.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában