2024.07.18. 14:29
Hőséges ételeink: vendégünk Prohászka Béla
Stúdiónk vendége Prohászka Béla Békés vármegyei, Venesz-díjas mesterszakács volt. Terítékre került a beszélgetésben, mit ajánl reggelire, ebédre, vacsorára a nyári kánikulában.
Ahogy neveztük, vannak hűséges és hőséges ételek. Előbbiekhez a kolbász, szalonna, utóbbiakhoz már inkább a hűtött uborka- és töklevesek, a sárga- és görögdinnye hajszálvékony bacon szalonnával, sonkával tartozik.

– A forróságban a legfontosabb a megfelelő, elégséges folyadékbevitel – hangsúlyozta Prohászka Béla. – Ügyeljünk arra, hogy ne hirtelen igyunk sok vizet, mert sokkolhatja a szervezetünket, inkább kortyolgassuk a folyadékot.
A mesterszakács tippeket adott az ilyenkor szokásos grillezéshez is, miként szólt arról, melyek az előnyei a street food-ételeknek, akár egy-egy 35–40 dekás pörkölttel szemben.
Persze, a Mester kedvencét, a halászlevet nehéz lenne menet közben, szalvétába csomagolva fogyasztani, vagyis időnként a „bűnözés” is belefér az étkezésünkbe. Azért is, mert, amit jóízűen fogyasztunk, akár az egész napunkra kihathat mínusz 10 és plusz 38 fokban is.
Beol podcast
- Békéscsaba, a kerékpáros város: vendégünk Opauszki Zoltán
- Anya- és csecsemővédelem, a legmagasabb színvonalon – podcast
- Jelentősen fejlődött a pszichiátriai ellátás – podcast
- Elhízás, cukorbetegség, daganatok: orvosi konferencia Gyulán
- Dj. Hlásznyik a házban – vendégünk az egyik legismertebb lemezlovas