Fejlesztés

2022.12.16. 14:16

Megújulhat a tarhosi iskola épülete

A településre látogatott dr. Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök, aki megtekintette az egyházmegye fenntartásába került intézmények, az óvoda és az iskola épületét.

P. G.

Tarhos Szerdán hivatalos látogatást tett Tarhoson dr. Kiss-Rigó László, a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke, aminek részeként megtekintette az egyházmegye fenntartásába került intézmények, az óvoda és az iskola épületét – tájékoztatott Kürti Sándor. A település polgármestere kiemelte, a bejáráson részt vett dr. Lipcsei Imre tanügyi főigazgató, Ágoston atya, aki a községben a plébánosi feladatokat látja el, Lipcsei Gábor okleveles építészmérnök, Soós Tímea projektvezető a kivitelező FS Group Kft. képviseletében, valamint jelen voltak a helyi intézményvezetők és a képviselő-testület tagjai is.

 A szemle után a jelenlévők megállapodtak abban, hogy szükségessé válik az iskola épületének felújítása, illetve bővítése. Első ütemben, várhatóan 2023 tavaszán tantermek, öltözők és vizesblokk bővítésével, valamint energetikai korszerűsítéssel kezdődnek a munkálatok. 

Kürti Sándor hangsúlyozta, igazi karácsonyi ajándék, hogy hamarosan megújulhat az iskolaépület az egyházmegyének köszönhetően.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában