Békéscsaba

2022.12.21. 13:07

Középiskolákba is bevitték a civil szervezeteket

L. B.

Herczegné Számel Annamária irodavezető elmondta, hogy az Egyensúly AE Egyesület lesz a következő három évben is a Békés Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ címbirtokosa Fotó: Für Henrik

Újabb három évig az Egyensúly AE Egyesület lesz a Békés Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ címbirtokosa – jelentette be a központ irodavezetője, Herczegné Számel Annamária a központ Sikonyi úti székhelyén szerdán tartott sajtótájékoztatón.

Elmondta, hogy a civil szervezetek számára 300 órányi tanácsadást tartottak pályázatokkal kapcsolatban idén, de voltak képzések is. Tizenegy konferenciát szerveztek, többek között éghajlatváltozással és fiatalokkal kapcsolatban egy európai uniós kezdeményezés keretében. A Nemzeti Együttműködési Alap pályázatai lehetőségeiről információs napot rendeztek, illetve véradást is tartottak tavasszal és ősszel egyaránt.

Hozzátette, kiruccantak a határon túlra, a romániai Temesváron és Nagyváradon öt külhoni magyar civil szervezettel vették fel a kapcsolatot, amelyekkel a jövőben együttműködést terveznek. Egy programot ugyancsak indítottak, három középiskolában – a Közgében, valamint az Andrássy és az evangélikus gimnáziumokban – civil szervezetekről tartottak előadást fiatalok számára, akik egy különleges társasjátékot szintén kipróbálhattak.

A rendezvényen Zsótér Mária a ligeti ifjúsági közösségi térről, Mikó Melinda a Karrier Iroda Alapítványról, Kölcseyné Balázs Mária a népművészeti egyesületről, Fábián Ferenc pedig az EuroConsult Kft. civil szférát érintő képzéseiről beszélt.

Zsótér Mária, a Táliber Közösségfejlesztő Alapítvány elnöke elmondta: az önkormányzat hozta létre a Széchenyi-ligeti látogatóközpontban az ifjúsági közösségi teret. Az alapítvány működteti, és október 3-án, a Csabai Garabonciás Napok keretében nyitotta meg kapuit. A tér hétfőtől péntekig 13 és 17 óra között fogad fiatalokat és közösségeket. Az elmúlt időszakban 78 közösségi alkalmat szerveztek a térben, azok összesen 1800 érdeklődőt vonzottak.

Mikó Melinda hozzátette, a Karrier Iroda Alapítvány közel tízéves, és a jövőben is folytatnák azt a szakmai munkát, amely az elmúlt egy évtizedet is jellemezte. Pályázati forrásból pályaorientációs táborokat tartanak felső tagozatos diákoknak, ilyenkor meglátogatnak kisebb és nagyobb vállalkozásokat is. Ugyancsak felső tagozatos és gimnazista fiataloknak kirándulásokat szerveznek, de volt olyan, hogy óvodásokat vittek az Alföldvíz Zrt.-hez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában