Rendkívüli támogatás

2022.12.22. 10:30

Húszmillió forintot kapott a két „Medgyes” Békésben

Az önkormányzatok működését segítő, rendkívüli támogatásként Medgyesegyháza 13,7 millió forintot, Medgyesbodzás pedig 6,9 millió forintot kapott – jelentette be csütörtökön reggel a medgyesegyházi városházán tartott sajtótájékoztatón Erdős Norbert országgyűlési képviselő a két településvezető társaságában.

L. B.

Kraller József, Erdős Norbert és Varga Gábor beszélt a Medgyesegyházára és Medgyesbodzásra érkezett támogatásokról

Fotó: Für Henrik

Kraller József, Medgyesegyháza polgármestere elmondta, hogy az elmúlt években a koronavírus-járvány és a háború kihívás elé állította az önkormányzatokat, és a felmerülő kérdéseket csak együttműködve lehet rendezni, ennek érdekében folyamatosan egyeztettek. A mostani támogatás – amelynek 13,7 millió forintos összege a térség települései közül az egyik legjelentősebb – a rezsiszámlák kifizetésében jelent óriási segítséget. Az elmúlt időszakban több támogatást kapott a város, amelyek lehetővé teszik az építkezést, hogy továbbra is jó legyen Medgyesegyházán élni.

Sorolta: a TOP Plusz keretében közel 420 millió forinthoz jutottak azért, hogy élhetőbbé tegyék a települést, a projekt többek között kerékpárutat, játszóteret, vízelvezető rendszert érint. A civil ház korszerűsítésére 120 millió forint érkezett. A napokban hoztak döntést újabb pályázatokról a TOP Plusz részeként: a város is lehetőséget kap belterületi utak felújítására, az idősklub korszerűsítésére, az orvosi rendelő és a konyha fejlesztésére. 

Varga Gábor, Medgyesbodzás polgármestere hozzátette, a rendkívüli támogatás lehetőséget nyújt arra, hogy stabilizálhassák az önkormányzat pénzügyi helyzetét. Emlékeztetett, hogy első körben 17,7 millió forinthoz jutottak, így ebben az évben összességében közel 25 millió forintot kaptak. Mivel várhatóan a következő esztendő is kihívásokkal teli lesz, a megemelkedett árak miatt jövőre ugyancsak számítanak hasonló segítségre. Hangsúlyozta: csak idén 536 millió forint érkezett különféle támogatásokként Medgyesbodzásra.

Kifejtette: a TOP Plusz keretében 100 millió forint érkezett a kultúrház fejlesztésére, illetve a közelmúltban hozott döntések alapján 70 millió forint jön belterületi utak felújítására és 10 millió forint az orvosi rendelő korszerűsítésére. A Vidékfejlesztési Program részeként 292 millió forint támogatásból és saját forrásból külterületi utat építenek, a beruházás fele elkészült. A Magyar Falu Program révén 42 millió forintból elkészült Gábortelepen a Rákóczi utca aszfaltozása.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában