Nyeregben Békésben

2022.12.02. 19:29

Bemutatták a megyei lovasfilmet Békéscsabán

Megtartották a Nyeregben Békésben című film szakmai bemutatóját a napokban Békéscsabán, a Center Moziban.

P. G.

A Center Mozi adott otthont a bemutatónak

Fotó: ifj. Major Gyula

Az eseményen köszöntőt mondott Dallos Gyula miniszteri biztos, örökös magyar díjlovagló bajnok. Beszédében emlékeztetett a megye múltjára, a Mezőhegyesi Ménesbirtok létrejöttére, illetve szerepére. Szólt a lovakkal való kapcsolat fontosságáról, a lovasoktatás minél szélesebb körű megvalósításáról.

Opauszki Zoltán Békéscsaba turisztikájáért felelős tanácsnoka a város és a megye lovaséletéről szerzett kedvező tapasztalatait osztotta meg a jelenlévőkkel. Megemlítette, hogy a lovastanyák, lovasiskolák egy-egy település életében a turisztika szolgálatában is állnak.

Lázár Vilmos, a Magyar Lovassport Szövetség elnöke – elfoglaltsága miatt – levélben köszöntötte a megjelenteket, melyet Szabó Zsuzsa, a film dramaturgja olvasott fel. Az alkotást karácsonykor a békéscsabai 7.Tv-én mutatják be, januárban a Csaba Tv-n lesz látható, majd helyi televíziók is műsorra tűzik. A tavasz kezdetén több településen, Kondoroson, Mezőhegyesen, Füzesgyarmaton, Sarkadon és Csorváson is látható lesz. 

A filmet Major Gyula rendezte, dramaturgja Szabó Zsuzsa. Operatőrként ifj. Major Gyula és Gyulavári Zoltán segítették a munkát. Az alkotás producere Gyurkó Dániel. A bemutató díszvendége volt Göttler Vilmos és Krucsó Ferenc díjugrató olimpikon valamint Rezgő Zoltán világkupa helyezett díjugrató.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában