Gyula

2022.12.10. 20:12

A csővári Dian Richárd akácméze lett a legkiválóbb ebben az esztendőben - galériával

A gyulai Vigadóban megtartott szombat délutáni ünnepségen hirdették ki Az év kiváló magyar méze verseny eredményeit. A győztes ebben az esztendőben Dian Richárd csővári méhész akácméze lett, a különböző kategóriákban pedig Békés megyei méhészek is kiváló eredményeket értek el.

Papp Gábor, [email protected]

A gyulai Vigadóban hirdették ki az eredményt

Fotó: Bencsik Ádám

A mézfesztivál részeként megtartott eseményen dr. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere köszöntötte a megjelenteket, majd Bross Péter, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) elnöke értékelte a megmérettetést.

Az akácmézek kategóriájában megosztva érdemelte ki az első helyet Hegedűs Gábor (Hódmezővásárhely) és Dian Richárd (Csővár), második helyen végzett Borhi Brigitta (Örményes), míg a harmadik hely Nagy István Jánosé. A repcemézek között Gál Balázs Sándor (Dunaújváros) méze győzött, második lett Popovics István (Hajdúnánás), míg a harmadik helyen Király Zoltán (Vácrátót) végzett. Vegyesmézek között Dian Gergő (Csővár) győzött, második helyen Balogh Erika (Gyula) és Sebők László (Gyöngyös) végzett.

A fajtaméz kategóriában Hanzel Róbert (Kaposmérő) hársméze lett az első, a második helyet Csizmazia Gábor (Siófok), míg a harmadikat Ballér Róbert (Somogyjád) érdemelte ki szintén hársmézzel.  Egyéb fajtaméz kategóriában az első helyet a pécsváradi Tojzán Zoltán facélia méze kapta, második helyen végzett a körösladányi Szatmári Tibor ámorméze, míg a harmadik helyezett Popovics István (Hajdúnánás) mézharmatméze.

Napraforgóméz kategóriában Jó István lett az első Nagytarcsáról, második helyen végzett Kiss Zoltán Kompoltról, a harmadik hely Borhi Brigittáé (Örményes). A különleges kategóriában a gyulai Alb György mogyorós-csokoládés méze győzött. Második lett a hajdúnánási Popovics István málnás akác méze, míg harmadik helyen végzett a váckisújfalui Bodnár méhészet virágkrém méze.

A Gyula Televízió különdíját Koczka Zsolt (Szücsi) fahéjas repceméze kapta. Az esztétikus megjelenésű termék címet a váckisújfalui Bodnár méhészet vehette át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában