Startmunka

2022.11.17. 10:48

Zöldséget is termelnek a közfoglalkoztatottak Szeghalmon

Az általuk termesztett zöldségek egy részét a rászorulóknak adományozták.

L. B.

Fotó: Shutterstock illusztráció

Fotó: Cherries

Csaknem száz helybeli foglalkoztatására 158 millió forint támogatást kapott a startmunka mintaprogram keretében az önkormányzat – ismertette a képviselő-testület nemrég tartott ülésén Macsári József polgármester, amikor a közfoglalkoztatás került napirendre. Hagyományos közfoglalkoztatásra is nyújtottak be sikeres pályázatot és nyertek el támogatást. Kiemelte ugyanakkor: saját forrást is biztosított a város, hogy megvalósíthassák a projekteket.

A tájékoztató szerint a szociális és mezőgazdasági programban a közfoglalkoztatottak ügyelnek többek között a közterületek rendben tartására, valamint zöldségeket termelnek – újhagymát, hagymát, paradicsomot, uborkát –, amelyek egy részét a rászorultaknak adományként osztották szét, a másik része pedig a napközi otthonos konyhára került.

Macsári József polgármester érdekességként megemlítette: az önkormányzat kéthónapos képzést indított tavasszal két céggel együttműködve. A tanfolyamon tizenketten vettek részt, akik modern ipari alapkompetenciákkal rendelkező gyártóipari operátor, azaz összeszerelő bizonyítványt kaptak, és végül egy cég munkavállalói lettek. A kormányhivatal a vállalatnak száz százalékos bérköltséget nyújtott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában