Négy perc

2022.11.02. 11:27

Šiden nyertek a csabai kolbászklubosok

A világ leggyorsabb sertésfeldolgozását láthatták ismét a Csabai Kolbászklub csapatának tagjai a hétvégén, a Délvidéken megtartott, 25. Szerémségi Kolbászfesztiválon.

Ny. L.

A győztes csapat Méhes Miklós, Adamik István, Pallér Sándor és Papp László. A képról hiányzik Szaszák Ádám

Forrás: BMH

A böllérek négy perc alatt készítettek el a kádban megkopasztott hízóból egy szál kolbászt befűszerezve, betöltve, valamint két sonkát vettek ki formázva.

Ezt a mutatványukat korábban a Csabai Kolbászfesztiválon is láthatta a közönség. Régóta jó a kapcsolata ugyanis a šidi fesztivál szervezőivel, az ottani klubbal a csabaiaknak, köszönhetően Paracky László újságírónak is, aki a Magyar Szóban is rendszeresen beszámol a kolbásztörténésekről. A délvidéki vendégek gyúrtak a minap a 25. Jubileumi Csabai Kolbászfesztiválon, a csabaiak viszonozták ezt most, nem is akármilyen eredménnyel.

– Az idei rendezvény ismét nemzetközi volt, hiszen a hazai kolbászgyúrók és a mi csapatunk mellett Pécsről, a felvidéki Érsekújvárról, Szlovéniából, Horvátországból, Boszniából is érkeztek kolbásztöltők, és bemutatták, náluk miként készítik ezt a mindenki számára kedvelt finomságot – ecsetelte Pallér Sándor, a csabai csapat kapitánya.

A zsűri döntése alapján a csabaiak szerezték meg az első helyet, a csapat tagjai Pallér Sándor mellett Méhes Miklós, Szaszák Ádám, Adamik István és Papp László voltak. Dr. Nenad Ivanišević tartományi gazdasági és idegenforgalmi titkár a Paracky Lászlónak adott interjújában elmondta, a Vajdaságban több jelentős és hagyományos gasztronómiai rendezvényt szerveznek, ezek közül kiemelhető a šidi kolbászfesztivál. A titkárság igyekszik felkarolni minél több ilyen és hasonló rendezvényt, hiszen a gasztronómiai kínálat mellett ilyenkor egy helyen láthatók a régi mesterségek, a kisiparosok, fiatal vállalkozók termékei is, mindez együtt a turizmus fellendülését hozza magával. Újvidék és Szabadka bekerült Szerbia legjobb öt turisztikai városa közé, az idegenforgalmi bevétel megközelíti a 200 millió eurót.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában