Erősítik a kapcsolatokat

2022.11.04. 16:02

Sarkadra látogatott a román főkonzul

A városba látogatott a minap a gyulai román főkonzul, Florin Vasiloni Trandafir a Magyarországi Román Ortodox Egyházmegye gyulai püspökségének elöljárói kíséretében.

L. B.

Forrás: Facebook

A küldöttséget a városházán dr. Mokán István polgármester, Mester Judit alpolgármester, dr. Pintér Magdolna jegyző, valamint a helyi román nemzetiségi önkormányzat vezetői fogadták.

A városvezető és a román főkonzul is kiemelte, hogy tovább erősítenék a kétoldalú kapcsolatokat, hogy keresik az együttműködés újabb lehetőségeit, főleg a román-magyar határon átnyúló projektek tekintetében. A polgármester bemutatta a most zajló és tervezett beruházásokat, a főkonzul pedig örömtelinek nevezte, hogy Sarkadon megbecsülik a román közösséget. 

A megbeszélést követően a Szigeti temetőben fejet hajtottak az ott eltemetett katonák sírhelyeinél, majd koszorúztak a román és magyar hősi halottak nyughelyénél. A sarkadi városvezetők a Körösháti temetőben szintén koszorúkat helyeztek el 1848-49-es, valamint első és második világháborús magyar katonasírokon. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában