Békési Fiatalokért Egyesület

2022.11.28. 12:25

Megnyílt a Mikulás műhelye Békésen - videóval

Megnyitotta kapuit Békés első Mikulás műhelye hétfőn reggel a Durkó utca 6. szám alatt. A következő napokban közel hétszáz óvodás és kisiskolás gyermek keresheti majd fel a különleges attrakciót.

Papp Gábor [email protected]

Fotó: Für Henrik

Az első csoport nem sokkal délelőtt fél tíz körül érkezett meg a különlegesen kialakított műhelybe, ahol miután a nagyszakállú segítői, a manók fogadták őket, az óvodások becsomagolták ajándékaikat, majd átmentek a Mikulás szobájába, ahol stílszerűen a „Mikulás, Mikulás, kedves Mikulás című dalt énekelték el vendéglátójuknak.

Serfecz Dávid, a programot kezdeményező és életre hívó Békési Fiatalokért Egyesület elnöke hírportálunknak lmondta, az eseményt azért hozták életre, hogy örömet szerezzenek a gyerekeknek, hogy lehetőség szerint maradandóvá tegyék számukra az ünnepkört.

– A programot úgy állítottuk össze, hogy a gyerekek annak teljességében élhessék át az ajándékozás örömét. Óvodáikban, iskoláikban apró ajándékokat készítettek a Mikulásnak, amit a helyszínre megérkezve, a műhely részben becsomagolnak. Mindez talán még érdekesebbé, még izgalmasabbá teszi a készülődést – tette hozzá Serfecz Dávid. – Az óvodások, iskolások ezt követően átmennek a Mikuláshoz, átadják meglepetésüket, énekelnek, cserébe mézes kaláccsal, teával kínálják őket. Közben beszélgetnek, illetve közös fotók is készülnek. A képeket a gyerekek megkapják, így kézzel fogható emléket is őrizhetnek arról, hogy hol jártak, és kivel találkoztak.

Serfecz Dávid kifejtette, közel hétszáz óvodás, illetve első és másodikos általános iskolás diák látogat majd el a péntekig tartó eseménysorozatra. Pénteken délután pedig nyílt napot tartanak, amikor előzetes regisztrációt követően egyéni látogatókat is fogadnak majd. 

Fotós: Für Henrik

A kezdeményezés ötletgazdája a Békési Fiatalokért Egyesület, a programot ugyanakkor széles körű összefogás övezi. Támogatták az eseményt a helyi nemzetiségi önkormányzatok, a német, a román, a szlovák és a roma önkormányzat, a református egyház, a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió, valamint kiemelten a Szent Lázár Alapítvány munkatársai. A rendezvényt már tavaly is szerették volna megtartani, ám a koronavírus-helyzet azt nem tette lehetővé, idén viszont minden akadályt elhárult.

A nyitónapon jelen volt Kálmán Tibor, Békés polgármestere is, aki elmondta, remek új attrakció született a Békési Fiatalokért Egyesület ötletére, illetve a programot támogató szervezeteknek köszönhetően. Mint mondta, bízik abban, hogy a Nefelejcs egyesület Durkó utcai székházában kialakított műhely nagyon sok gyermeknek nyújt majd feledhetetlen élményt, és teszi széppé, emlékezetessé az évnek ezt a fontos időszakát.

– Ismét egy apró kis csoda született városunkban – hangsúlyozta.

Kis Mikulás sapkákat készítettek

Elsőként a Csillagfürt Református Óvoda Csicsergő csoportjának gyermekei látogattak el természetesen óvónőik kíséretében a Mikulás műhelyébe hétfőn délelőtt. 

– Négy és hat, illetve hét év közötti óvodásaink nagy örömmel érkeztek a programra. Előzetesen már tavaly pici Mikulás sapkákat készítettünk. Egy éve a járványhelyzet miatt el kellett halasztani a programot, de most annál nagyobb lelkesedéssel jöttünk – fogalmazott a pedagógus, aki elárulta, előre készültek, sokat beszélgettek a gyerekkel a Mikulás műhelyéről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában