Ragály Levente

2022.11.21. 14:17

Már másodszor osztotta meg a csabai fiatal fotóját a National Geographic

Ragály Levente fotóját publikálta a National Geographic Magazin Magyarország. Az alföldi naplementét bemutató fotója után most az „Őszi lombalagút” Békéscsabán" című képét is megismerhette a nagyközönség.

Gyemendi Réka [email protected]

Leventének a megfelelő pillanatban sikerült elkapnia környezetünk apró részleteit

Forrás: BMH

A 21 éves Ragály Levente a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karán tanul végzős műszaki menedzserként. A jövőben műszaki pályán szeretne elhelyezkedni a gyártás, az üzemfenntartás, vagy a karbantartás területén, vagy az állami szférában. Mint mondta, mindig is érdekelte a fotózás, de igazi hobbiként 2018-ban lépett az életébe, amikor a család tükörreflexes fényképezőgépével kezdte el járni Békéscsaba utcáit és a környéket azzal a reménnyel, hogy sikerül megörökítenie a térség természeti szépségeit. Azóta minden kisebb-nagyobb belföldi és külföldi kirándulásra magával viszi a gépet és a családi eseményeket is ő örökíti meg.

Alföldi naplemente Békéscsaba határában
Fotós: Ragály Levente

Levente elmondta, néhány hónapja határozta el, hogy időnként elküldi néhány képét a National Geographic-nak, de sosem gondolta volna, hogy bármelyik fotóját kiválasztják.

Megtisztelő számomra, hogy a National Geographic Magyarország is felfigyelt rám és megosztotta a képemet, ezáltal több embernek is pozitív élményt tudnak nyújtani a fotóim fogalmazott. Hozzátette: elsősorban a természetfotózás és az épített környezet érdekli, de alkalmanként portrékat, profilképeket is készít ismerőseinek, barátainak. 

Őszi „lombalagút” Békéscsabán
Fotós: Ragály Levente

Főként a személyes emlékek megörökítése a célom, az egy plusz, ha ezeket megoszthatom az emberekkel. Meggyőződésem, hogy egy kevés gyakorlással bárki készíthet jó képeket bármilyen mobiltelefonnal vagy géppel, ha látja a környezet apró részleteit és sikerül elkapnia azt a megfelelő pillanatban árulta el a fiatal, aki egyelőre passzióként, stresszlevezetésként gondol a fotózásra, de a későbbi tervei között szerepel egy fotós iskola elvégzése is Békéscsabán.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában